Keltisch werken en Mandala's

uit 2013 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

3D creatuur

2016

Zonder plan of voorstelling ben ik aan de slag gegaan met passer en liniaal. Vanuit het midden ben ik begonnen met vormen maken.  

Assymetrie

2016

Het uitgangspunt was om een Keltische knoop te maken. Door een verkeerde meting kwamen een paar lijnen anders uit. Hierop sloeg de creatieve geest aan, waaruit dit werkje ontstond.

Multidimensionaal

2016

De basis van deze tekening is de Fruit of Life, maar vormt ook de basis van de Flower of life. Tevens wordt de Fruit of Life ook als de blauwdruk gezien van al wat zich in het heelal bevind. In deze geometrie zit ook de Davidster, een diamant, en in het midden een bloem verwerkt. Om deze bloem is de corona van de zon te zien. Deze corona komt langs rand van de buitenste cirkel terug, weliswaar in een andere kleursamenstelling. Dit symboliseert dat alle processen, eenvoudig tot zeer complex, aan herhaling onderhevig zijn en met elkaar in verbinding staat.  

Roosvenster Indian Summer

2016

In de omgeving van het vakantiepark in Duitsland, stonden veel fruitbomen, appel, kers en veel andere soorten bes dragende bomen. De diversiteit aan vruchten inspireerde mij om hiermee het Roosvenster te decoreren.  

Flitsende ster

2015

Zonder doel of verwachting, puur gebaseerd op het moment van bezig zijn, is dit werkje ontstaan. Het bracht een hoop plezier, met verassende wendingen.

Keltisch bomenwiel

2015

Deze tekening is tijdens een vakantie in Oostenrijk gemaakt. Het berglandschap, de robuuste bomen en het boek Anam Cara van Ierse schrijver, J. O’Donohue,  waren de inspiratiebronnen.  

Zon maan gezicht

2015

Boven de zon, die ook voor mannelijke energie staat, heb ik de groene man op fantasierijke wijze afgebeeld. Volgens sommige paganistische opvattingen is hij verantwoordelijk voor de bevruchting van de aarde.   Onder de maan, die ook voor vrouwelijke energie staat, heb ik een zeemeermin met een eigenzinnige uitstraling afgebeeld. Gezien de maan mede verantwoordelijk is voor eb en vloed, staat zij en het water ook voor emotie en beweging.

Genesis patroon

2013

Nadat het Genesis patroon in het midden stond, ben ik daar rondom heen zelf patronen gaan maken.