Fantasierijke werken met acryl en olieverf op canvas

uit 2015 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Amerikaanse zeearend

2018

Deze arend staat op het punt om neer te strijken op een top van een berg. Morgen weer een nieuwe dag.

Eenzame treurwilg

2018

Een treurwilg straalt stilte en wijsheid uit. Bij het vallen van de avond valt deze eigenschap het meeste op.

Japanse geisha

2018

Dit schilderij is gemaakt voor mijn moeder en heb deze voor haar verjaardag gegeven. Het idee kwam toen zij vertelde, dat ze jaren geleden een Japanse geisha op een vaas had geschilderd. Vlak nadat zij deze had weggeven als bruiloftscadeau, kreeg ze spijt. Haar verassing was groot toen ze dit cadeau in ontvangst nam.

Japanse draak

2017

Op een fantasierijke manier geschilderd met acrylverf op paneel. Afmeting is 150 bij 75. Voorzien van een zwart metallieke lijst. De Japanse draak is een legendarisch wezen, waar veel oude wijsheden aan toe wordt geschreven. De beschrijving over dit wezen komt sterk overeen met de Koreaanse en de Chinese draken, toch zijn er een paar verschillen. Eén van de opvallende verschillen is: dat de Chinese en de Koreaanse draken vier tenen telt,  terwijl de Japanse draak er drie heeft.  

Luminescentie

2017

Het is een intuïtief werkje, waarbij mijn gedachten zijn uitgegaan naar het diepzeeleven in de Marianentrog. Een plaats van ongekende diversiteit aan leven, waar nog maar zeer weinig van bekend is. Een onderwerp wat gevoelig is voor speculatie en fantasie.  

Phoenix

2017

De Phoenix verteld het verhaal dat deze ééns in de zoveel eeuwen naar aarde gaat om in een kruidenboom een nest te bouwen, waar hij tevens ook verbrand. Door de geur van de kruiden wordt de Phoenix instaat gesteld om uit de as op te reizen.

Zodiac

2017

Gemaakt van MDF en beschilderd met zijdeglans, hoogglanslak en acrylverf. Met goudstift is deze afgewerkt. De sterrenhemel bezit iets magisch en heeft een behoorlijke aantrekkingskracht. Niet voor niets is de mensheid er al van oudsher mee bezig. De bron, waar elke vorm van wetenschap z’n oorsprong heeft, ligt in het Universum

Astro fantasie

2016

Een expressie van de natuur zoals deze is, desalniettemin heeft het geen realistische uitstraling. Er lijkt te zijn geknutseld met de plant en diersoorten. Zo is er op een boomstronk een hybride tussen een hert en een vos gegroeid met bloeiende hoorns. De drie vogels lijken uit een andere wereld te komen.

Lichttunnel

2016

Een intuïtief schilderij waarbij ik de veronderstelling had, hoe de grens tussen de fysieke en de fijnstoffelijke wereld er mogelijk uit kan zien.

Rode ibis

2016

Dit schilderij is gemaakt na het zien van een natuurdocumentaire. Het is een indrukwekkende sierlijke vogelsoort en wilde deze vereeuwigen op doek.

Sier roos

2016

Door kleuren te gebruiken die net niet bij elkaar passen, heeft deze roos een eigenzinnige uitstraling gekregen. De velen laagjes en de kleuren zwart en wit hebben er uiteindelijk voor gezorgd, dat het toch een kloppend geheel is geworden.  

Bloemen

2015

Dit is één van mijn eerste schilderwerken, waarin zowel de verf als kwasten zich soms weerspannig hebben gedragen. De creatieve geest moest flink aan het werk, om dit tot een leuk werkje te brengen

Celtic green

2015

In het midden waar het vuur is, staat ook de Triquetra en het Lemniscaat als een verweven eenheid. De drie-eenheid, dat op velen manieren te interpreteren is, heeft zich verbonden met de eeuwigheid, waaraan de flow van het dagelijks leven, de seizoenen en alle cycli mee gemoeid gaan.  

Energiebanen

2015

De drie gevlochten patronen, tezamen met de felle kleuren staan voor spirit, toewijding en jarenlange trainingen, wat aan het Keltische dansen vooraf gaat. Door hierover na te denken ontstond de naam, Energiebanen. Daarnaast kan het woord ‘energiebanen’ in de breedste zin gelezen en ervaren worden.  

Vliegenzwammen

2015

Dit is één van mijn eerste olieverf projecten. Deze is nat over nat geschilderd. Zo kon ik op mijn gemak de eigenschappen van olieverf leren kennen.