Door middel van binddraad, papier, verf en kralen worden stronkjes of bloempotjes op bijzondere wijze gedecoreerd.

uit 2016 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Buitenaards insect

2018

Tijdens het experimenteren zonder een doel voor ogen te hebben, groeide het idee om een bizarre creatie te maken. Ik vond dit werkje nog het meest op een zeer bijzondere insect lijken.

Glossy boom

2018

Een surrealistische boom gezet op een eigentijdse zon. Hiermee wil ik uitbeelden dat alle gewas tot groei en bloei komt zodra de zon sterker wordt. De bloemen die op de wortels staan vertellen over de vruchtbaarheid van de aarde waarop groot en klein samen gaan zonder dat het kleine wordt verdrukt. Mijn idee over dat zwart voor somberheid staat is veranderd nadat de glimmende spuitlak toch sprankelend is als je deze in de zon zet. De zilveren accentjes laat de boom schijnen zoals de zon de maan beschijnt. De kralen  geven het beeld dat de boom bloeit.

Roze vreugde

2018

Het begin aan iets nieuws, geeft naast dat het spannend is, ook veel vreugde. In sommige gevallen wordt de werkelijkheid door een roze bril gezien. De kleurcontrasten, met name zwart en wit, vertellen ook iets over de instabiliteit van het nieuwe.  

Stralende bloem

2018

Langs de rivier lag half verscholen in het zand een verdroogde stronk. Na deze goed schoongeborsteld te hebben, ben ik het op een creatieve manier gaan verven en decoreren met ijzerdraad, kralen en papier. Het idee van de stralende gele bloem is ontstaan door het zonnige weer. Tijdens de vondst van deze stronk was de zon prominent aanwezig.

Bloemstronk

2017

Dit grote project heeft veel gevraagd van het geduld, precisie en doorzettingsvermogen. Met deze anders uitziende bloemen en plantenrijk, wordt de suggestie gewekt, dat dit om een onbekend ecosysteem gaat. 
 

Koraalrif

2016

De koralen op de riffen zijn zo ongelofelijk divers, dat het onmogelijk is om een niet kloppend werkje over dit onderwerp te maken. Naast dat hier veel tijd in is gestoken, was het een leuke bezigheid.

Levend water

2016

Het voorjaar, waarin een mals regentje voor een groeispurt in de natuur zorgt, was de inspiratie bron van dit werkje. De naam ‘Levend water’ is in het voorjaar vaak van toepassing.